en | gr
en | gr
02/08/2024 - 06/08/2024
από 455€ το άτομο
με πούλμαν

Σάμος το κρυμμένο διαμάντι του Αιγαίου αναχώρηση 02/08

Το καταπράσινο νησί της Ήρας, του Πυθαγόρα & του Αρίσταρχου αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στο πανόραμα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου!. Ένας τόπος με πλούσια βλάστηση, σπηλιές, φαράγγια, γραφικά χωριά με λιθόστρωτα σοκάκια, όμορφες παραλίες, ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, πλήθος μουσείων και Ιερές Μονές… κάθε βήμα και μια αποκάλυψη!!

Ετοιμάστε βαλίτσες και … φύγαμε για Σάμο !!!

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-

Ημέρα 1η  ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΛΟΙΟ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ  Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 02:45 νυχτερινή από Πλ. Ομονοίας για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε 07:15 για το Αιγαίο και την  καταπράσινη πατρίδα του Πυθαγόρα. Στις 15:50 περίπου φτάνουμε στην πόλη Καρλόβασι γνωστή ως συμπρωτεύουσα αλλά το πολυπληθέστερο κέντρο του νησιού χωρισμένη σε 5 μέρη το Παλιό, το Νέο, το Μεσαίο, το Λιμάνι & τον Όρμο (τα Καρλοβάσια). Αποβίβαση και μετάβαση στο ξεν/χείο μας στο Νέο Καρλόβασι, τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ξεκούραση και στις 19:30 περίπου περιήγηση στα μεγαλοπρεπή νεοκλασικά κτίρια της πόλης την Πορφυριάδα Σχολή, τη Χατζηγιάννειο Βιβλιοθήκη, το Ηγεμονικό Μέγαρο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου….και θα καταλήξουμε στην όμορφη πλατεία. Στη συνέχεια για όποιον επιθυμεί βόλτα και φαγητό στο λιμάνι, οι υπόλοιποι βόλτα – φαγητό στις όμορφες πλατείες στο Νέο & Μεσαίο Καρλόβασι.  Διαν/ση.

 

Ημέρα 2η: ΚΟΥΜΑΡΑΔΑΙΟΙ – ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ – ΣΠΗΛΙΑΝΗ – ΠΟΤΟΚΑΚΙ – ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΒΑΘΥ  Πρωινό και αναχώρηση ώρα 09:00 θα κινηθούμε νότια και ανατολικά μέσα από όμορφα ορεινά χωριά για την πρώτη μας  επίσκεψη σε εργαστήριο κεραμικής στο χωριό Κουμαραδαίοι για να δούμε πως κατασκευάζεται η  «έξυπνη δίκαια κούπα του Πυθαγόρα». Θα παραμείνουμε για καφεδάκι να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Χώρας, το Πυθαγόρειο & το αεροδρόμιο καθώς & τα παραδοσιακά γλυκίσματα της Σάμου (τηγανίτες, λουκουμάδες).  Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με το περίφημο Ευπαλίνειο Όρυγμα ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα μηχανικής του αρχαίου κόσμου, μια σήραγγα μήκους 1.036 μ. η οποία κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.χ. για να χρησιμεύσει σαν υδραγωγείο & την διπλανή Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής χτισμένη σε σπηλιά με σταλακτίτες & αγίασμα (εφόσον το επιτρέπει το οδικό δίκτυο). Θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και θα βγάλουμε πολλές φωτογραφίες…. πανοραμική η θέα  προς το Πυθαγόρειο!  Ώρα για μπάνιο & φαγητό στο διάσημο Ποτοκάκι την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παραλία του νησιού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξεν/χείο. Ξεκούραση και το βράδυ ώρα 20:00 περίπου θα αναχωρήσουμε για τη «Λευκή νύχτα» στην πόλη της Σάμου με πολλές εκδηλώσεις, μουσική, χορό κ.α. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξεν/χείο μας.  Διαν/ση.

Ημέρα 3η: ΑΝΩ ΒΑΘΥ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΒΑΘΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ – ΤΣΑΜΑΔΟΥ/ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΗΔΟΝΙΩΝ – Κ0ΟΚΚΑΡΙ BY NIGHT  Πρωινό  & αναχώρηση ώρα 09:30 για την όμορφη πρωτευούσα της Σάμου αμφιθεατρικά χτισμένη στον κόλπο του Βαθέος.  Η εξερεύνηση μας ξεκινάει από τον παραδοσιακό οικισμό  Άνω Βαθύ  που σκαρφαλώνει τον κατάφυτο λόφο και προσφέρει υπέροχη θέα προς τον όμορφο κόλπο της πόλης. Θα σεργιανίσουμε στα στενά σοκάκια με τα σαχνισιά, τα εντυπωσιακά πορτοπαράθυρα, τις γραφικές γειτονιές όλο πλατεΐτσες και κρήνες. Στάση μόνο για φωτογραφίες! Θα περπατήσουμε μέχρι το κέντρο της κάτω πόλης το Βαθύ για να επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με πλήθος εκθεμάτων (αγάλματα από το Ιερό της Ήρας και αποκορύφωμα τον υπερμεγέθη Κούρο ύψους 5,5 μέτρων). Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον Δημοτικό Κήπο, την πλατεία Πυθαγόρα με το χαρακτηριστικό άγαλμα του λιονταριού, τους εμπορικούς πεζόδρομους, την όμορφη παραλιακή για ψώνια, αναμνηστικά και καφεδάκι. Συνεχίζουμε με το ενδιαφέρον Μουσείο Σαμιακού Οίνου που στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αι. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία των πολυβραβευμένων σαμιώτικων κρασιών, να τα δοκιμάσουμε & να αγοράσουμε. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς & οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές. Ώρα για μπάνιο & φαγητό στις οργανωμένες – δημοφιλείς παραλίες Τσαμαδού ή Λεμονάκια με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και την υπέροχη φύση τριγύρω. Στην επιστροφή προς το ξεν/χείο μας σύντομη στάση για φωτογραφίες στην κοιλάδα των Αηδονιών με τα αγέρωχα πλατάνια και την κατάφυτη ρεματιά. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Λίγη ξεκούραση και το βράδυ ώρα 20:00 περίπου θα αναχωρήσουμε για νυχτερινή βόλτα στο εντυπωσιακό & πλέον διάσημο σε όλο τον κόσμο Κοκκάρι  για ποτό ή φαγητό. Η διπλή παραλία που καταλήγει σε νησάκι, η πανέμορφη χερσόνησος  & τα γραφικά σπίτια είναι μερικά από τα στοιχεία που το χαρακτήρισαν ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης  και του έδωσαν το βραβείο του 3ου καλύτερου προορισμού.  Επιστροφή το βράδυ στο ξεν/χείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 4η:  ΝΑΟΣ ΗΡΑΣ – ΗΡΑΙΟΝ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ (ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΜΥΚΑΛΗΣ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ)  Πρωινό  & αναχώρηση ώρα 09:30 για να επισκεφτούμε το μεγαλοπρεπή Ναό της Ήρας τον μεγαλύτερο της εποχής του σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Θα δούμε τον εντυπωσιακό κίονα, το βωμό, τις στοές, τις θέρμες, την Ιερά Οδό. Ώρα για καφεδάκι και βουτιές στην πεντακάθαρη παραλία του Ηραίου και για όσους επιθυμούν φαγητό στα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Επιστροφή νωρίς στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση και αργά το απόγευμα θα πάμε στο κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο που όλοι οι προβολείς είναι πάντα στραμμένοι πάνω του από την αρχαιότητα και ιδιαίτερα σήμερα που πανηγυρίζει. Θα παραμείνουμε αρκετά για να απολαύσουμε το πιο τουριστικό και όμορφο θέρετρο της Σάμου με την εορταστική ατμόσφαιρα. (Περιήγηση στο κάστρο/αρχηγείο του οπλαρχηγού Λυκούργου Λογοθέτη και στο μπρούτζινο άγαλμα του Πυθαγόρα που στέκει αγέρωχο μαζί με το θεώρημα του στην προβλήτα του γραφικού λιμανιού). Θα παρακολουθήσουμε την φαντασμαγορική αναπαράσταση της ναυμαχίας της Μυκάλης Επιστροφή στο ξεν/χείο μας το αργά βράδυ. Διαν/ση.

Ημέρα 5η: ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΡΣΟΔΕΨΙΑΣ – ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΤΑΜΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ  Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση από το ξεν/χείο μας για το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο Βυρσοδεψίας στο Καρλόβασι που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της βυρσοδεψίας του νησιού.  Θα συνεχίσουμε με τη δυτική πλευρά του νησιού τα Βοτσαλάκια ή Κάμπο Μαραθοκάμπου  που στέκουν αγέρωχα κάτω από τον επιβλητικό ορεινό όγκο του όρους Κέρκη το δεύτερο ψηλότερο βουνό του Αιγαίου. Καφεδάκι στη διάσημη παραλία μήκους περίπου 3 χλμ. Για το τέλος αφήσαμε τους περίφημους φυσικούς καταρράκτες στην περιοχή Ποτάμι. Μία από τις ωραιότερες εμπειρίες στη Σάμο είναι το κολύμπι στην ομώνυμη παραλία και στους καταρράκτες. Θα πάρουμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από δροσερά μονοπάτια και θα φτάσουμε στη λιμνούλα, οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν! Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην υπέροχη παραλία με το μαγευτικό τοπίο και φαγητό στα καλαίσθητα ταβερνάκια της περιοχής. Ώρα 17:00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά.  Άφιξη στον Πειραιά, αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας αργά τη νύχτα.


Τιμή κατ’ άτομο δίκλινο δωμάτιο: 455

Μονόκλινο επιπλέον επιβάρυνση και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο :80€


Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορές περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα (το πούλμαν περνάει μαζί στο νησί)
  • Εισιτήρια επιβατών πλοίου Πειραιά – Καρλόβασι – Πειραιά σε αριθμημένο αεροπορικό κάθισμα με την Blue Star Ferries
  • Εισιτήριο πλοίου για το πούλμαν
  • Τέσσερις (4) διαν/σεις στο  ξεν/χείο MEROPE 3* στο Νέο Καρλόβασι
  • Πρωινό σε μπουφέ
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας με καταγωγή από την Σάμο – ξενάγηση στο νησί
  • Φ.Π.Α 24%

Δεν περιλαμβάνει Εισόδους μουσείων, χώρων, φόρο διαμονής  3€ ανά δωμάτιο ανά διαν/ση που πληρώνεται απευθείας στο ξεν/χείο,  οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο  και γενικώς ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.